VARFÖR JAG LADE UPP BETA-VERSIONEN

  Så varför lägga upp något som inte är färdigt och låta alla fel och skavanker synas?
 Vid flera tillfällen har jag haft konversationer som går ungefär så här:

”Åh, skriver du en bok? Det har jag också alltid velat göra!”
”Varför gör du det inte?”
”Nej det kan jag inte!”

  Att skriva en bok är läskig, jag fattar. Det känns så stort och man vet inte vart man ska börja: Måste det vara i början? Hur gör man trovärdig dialog? Vad är begränsat tredjepersonsperspektiv? Använder jag det?
 Alla skrivprocesser ser säkert annorlunda ut. Men som jag ser det är skrivande inte en talang du antingen har eller inte har, utan ett hantverk man förfinar ju mer tid man lägger på det.
  Det bästa är att det är just en process, inte ett maraton. Du behöver inte göra allt i svep och behöver inte kunna allt från början. Skriv i steg. Läs på. Bygg på och bygg ut. Det är inte alltid vackert innan det är finputsat en miljon gånger.
  DÄRFÖR lägger jag ut BETA-versionen. För att jag inte kan stava. För att det är inte alltid är vackert i början - och det är okej.
/A.J.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln